Achter de schermen

Behind the collection: Green Cabinett Women of the Hour

Green Cabinett - duurzaam

Behind the collection: Green Cabinett Women of the Hour

 

Toen ik had besloten mijn eigen petite dameskledingmerk te gaan starten had ik geen idee hoe de eerste collectie er precies uit zou komen uit te zien. Wel wist ik dat ik alleen jurken zou gaan ontwerpen die ik zelf ook in de kast wilde hebben hangen. Daarnaast stond bovenaan dat de jurken duurzaam geproduceerd zouden worden.

Het vinden van de juiste materialen en de meest duurzame printprocessen bleek een lange zoektocht en het meest intense deel. Hoe dichter ik tot het meest passende duurzame productie proces kwam, hoe duidelijker de designs begonnen te leven in mijn hart. Om zo hun weg te maken naar mijn hoofd en op papier in de vorm van patronen. Uiteindelijk werden het perfect geproportioneerde petite jurkjes voor dames in tijdloze kleuren met een knipoog naar vintage designs.

We are Women of the Hour

Green Cabinett Women of the Hour collectieDe Women of the Hour collectie bestaat uit drie tijdloze ontwerpen die zowel chique als casual kunnen worden gestyled. Het is de perfecte collectie petite jurken om kleine vrouwen groots te kunnen laten stralen!

Shop hier de Green Cabinett Amelie in de kleur Sienna

De jurk is volledig naar de duurzame principes van Green Cabinett ontworpen en gemaakt van 100% EcoVero Viscose. Dit is een ultiem zachte en luchtige stof die het sweirige model van de Amelie tot zijn recht laat komen. Leuk feitje: EcoVero Viscose is gemaakt van duurzaam hout, die of FSC of PEFC gecertificeerd zijn in Europa. Meer dan 60 procent van de bomen die gebruikt zijn voor de houtpulp komen uit Oostenrijk en Beieren.

Shop hier de Green Cabinett Bella in de kleur kaki

De moderne petite vrouw kent de uitdagingen van het balanceren van een veelzijdig leven waarin we vaak tijd tekortkomen. Het ontwerp van de Bella is geïnspireerd door de missie om deze uitdagingen te beperken en goed en duurzaam gekleed door de dag te vliegen.

Green Cabinett Amélie kwam als een van de eerste van de collectie tot leven en heeft een typerende sweetheart neckline zoals veel jurken in de jaren 50 ook hebben. Er is bewust gekozen om de jurk te ontwerpen in de tijdloze en moderne kleuren: French Navy en Sienna zodat de jurk zich voor elke gelegenheid goed leent.

Shop hier de Green Cabinett Amélie in de kleur French Navy

Green Cabinett Bella heeft een wat meer casual uitstraling dan de andere twee jurken uit deze collectie en is goed te combineren met zowel sneakers of juist met pumps. Hierdoor is de jurk veelzijdig en leent zich perfect voor een kantoordag, maar ook tijdens de aansluitende borrel na werktijd ben je met de Bella gegarandeerd van een blikvanger.

Shop hier de Green Cabinett Bella in de kleur French Navy

Green Cabinett Colette is gemaakt van 95% Tencel modal jersey waardoor deze voelt als een tweede huid. Het ontwerp voor de Colette is ontstaan vanuit de intentie om een perfecte ‘little black dress’ te maken die je nooit meer uit wilt doen. Stijl de jurk met een paar pumps voor een elegante avond look of combineer de jurk met flatjes en een blazer voor zakelijke gelegenheden. De Colette biedt eindeloze mogelijkheden. 

Shop hier de Green Cabinett Colette

Jurken voor kleine vrouwen, gemaakt met grote liefde

Met de Women of the Hour collectie hoop ik de kasten van petite dames te kunnen verreiken met een stukje duurzaam geproduceerde magie en een mooie aanvulling te kunnen doen op duurzame kleding voor kleine vrouwen.

Liefs, Romana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *